Основна школа "Бранислав Нушић" Смедерево
О школи
Настава
Документација
Претрага
Унесите појам који тражите:

Основна школа "Бранислав Нушић" Смедерево / skolanusic@gmail.com
Продужени боравак

Продужени боравак је облик организованог рада са ученицима и представља могућност да деца, поред редовне наставе, остају у школи још један део дана, док су им родитељи на послу.
Продужени боравак је у нашој школи почео са радом 27.10.2011. године за ученике првог разреда, а током децембра месеца су им се придружили и ученици другог разреда.
Боравак обухвата васпитно - образовни рад са једном групом ученика. Групу чини 21 дете - 12 првака и 10 другака.
У продуженом боравку се издвајају следеће целине:
- самосталан рад - часови учења
- слободно време
- слободне активности
Деца имају обезбеђен ручак и ужину. Са њима раде учитељи разредне наставе Маја Атанацковић, Гордана Митрески Поповић и Соња Милетић. У току продуженог боравка постоји радни део, где се са децом раде домаћи задаци и део за забавне и креативне активности.
Када су ученици у преподневној смени продужени боравак почиње по завршетку наставе и траје до 16:30 часова, а када су у поподневној смени у продужени боравак долазе у 7:30 часова и ту остају до почетка наставе.
Просторија дневног боравка је тако опремљена да у њој свако дете може на креативан начин да искористи своје слободно време. Учионица је опремљена адекватним намештајем за одмор, телевизором, ДВД плејером, касетофоном, едукативним играчкама, разним друштвеним играма, а ученици су стално под надзором учитеља.
Produzeni boravak 01
Produzeni boravak 02
Produzeni boravak 03
Produzeni boravak 04
Produzeni boravak 05
Produzeni boravak 06
Produzeni boravak 07
Produzeni boravak 08
Produzeni boravak 09