Основна школа "Бранислав Нушић" Смедерево
О школи
Настава
Документација
Претрага
Унесите појам који тражите:

Библиотека
Библиотека ради у оквиру матичне школе „Бранислав Нушић“. Она користи једну просторију од 54 квадрата у оквиру које је читаоница.
Надежда Перкинс, супруга генералног директора „УС Стеел Сербиа“, уручила је у име компаније донацију нашој школи - поклон по 30 комплета лектире за сваки разред, од првог до осмог. До награде се стигло захваљујући вредној донацији ове компаније, другим спонзорским прилозима, а пре свега захваљујући одлуци да се део новца који је школа добила као најуспешнија школа у Србији у прошлогодишњој акцији скупљања старог папира, утроши, између осталог, и на сређивање библиотеке.
После реновирања, у мају 2009.године, у библиотеци су замењени стари ормани новим полицама, постоји 4 полице за књиге и 3 полице за осталу библиотекарску грађу (новине, енциклопедије...).
Библиотека укупно има 12 753 књиге, од којих за ученике 8 900, а за наставнике 1 863. Остатак су књиге за ваннаставни програм.
„Ђаци ће имати заиста  пријатан кутак за учење и читање, као и коришћење медијатеке, чак и када буду отишли у средњу школу. Имамо намеру да број лектира у догледно време удвостручимо. Ово ће, убудуће, бити  не само библиотека за ученике, него и за њихове родитеље.“ - поручио је директор школе, Драган Јовичић.
Biblioteka 1
Biblioteka 2
Biblioteka 3
Biblioteka 4
Biblioteka 5
Biblioteka 6
Biblioteka 7
Biblioteka 8
Biblioteka 9
Biblioteka 10
Biblioteka 11
Biblioteka 12
Biblioteka 13
Biblioteka 14
Biblioteka 15
Biblioteka 16
Основна школа "Бранислав Нушић" Смедерево / skolanusic@gmail.com